20 Temmuz 2012 Cuma

14 Temmuz 2012 Cumartesi

Havuçlu Cezerye


    Malzemeler :                                          
* 1 kg havuç                                       Üzeri için :
* 3 paket pötibör bisküvi                 * Toz yeşil fıstık
* 1 su bardağı ceviz                         * Çikolata sos
* 1 su bardağı toz şeker

Yapılışı : Havuçları rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz.Şekerle birlikte pişiriyoruz.Bisküvileri ve cevizleri parçalıyıcıdan geçirdikten sonra havuçlara ilave edip ocaktan alıyoruz.Daha sonra şekil verip çikolata ve fıstğa batırıp servis yapıyoruz.



Çikolatalı Islak Kek


    Malzemeler
* 4 yumurta
* 2 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 2 su bardağı süt
* 3 çorba kaşığı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un

Yapılışı : Yumurta ve toz şekeri yaklaşık 4 dk köpürene kadar çırpıyoruz.Sıvı yağı,sütü ve kakaoyu koyup karıştırıyoruz.Karışımdan 1,5 su bardağı ayırıyoruz.Kalan karışımın üzerine unu ve kabartma tozunu eliyoruz.170°C de önceden ısıtılmış fırında 40 dk pişiriyoruz.5 dk dinlendirip kalıptan çıkarmadan ayırdığımız sosu                       
 üzerine döküyoruz ve ters çevirip servis yapıyoruz


.

13 Temmuz 2012 Cuma

12 Temmuz 2012 Perşembe

Mutfak Perdem



Yıllar önce annemle beraber ördüğüm ve severek kullandığım mutfak perdem..




10 Temmuz 2012 Salı

Garnstudio'dan Denemeler





                 Özgenin bu hırkasını geçen kış örmüştüm.Modeli değişik,örmesi de çok zevkli.Önce etek kısmı motif gibi tek tek başlanıyor.Daha sonra üst beden ve kollar örülüyor.Orjinali ise burada.




:)


Sıcağın ve nemin en doruk noktaya ulaştığı şu günlerde orada olmak iyi olurdu :)




Merhaba

Uzun zamandır blog geziyordum , artık benimde bir blog açma zamanımın geldiğini düşündüm ve buradayım. Blogumu takip ederseniz paylaşımlarımla sizlerle olacağım...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...